Εξαφανίστηκαν 6 τόνοι οπωροκηπευτικά σε 10′! [εικόνες]

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθησαν πριν από λίγο στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, όπου διανεμήθηκαν δωρεάν οπωροκηπευτικά σε πολίτες μετά από πρωτοβουλία των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας. Ο χρόνος μέσα στον οποίον διανεμήθηκαν τα τρόφιμα είναι αναμφίβολα ρεκόρ, καθώς μέσα σε μόλις 10 λεπτά εξαφανίστηκαν 6 τόνοι προϊόντα.

Πλήθος πολιτών ανέμενε από νωρίς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την συγκεκριμένη δράση και με την εκκίνησή της στις 11 π.μ. οι εκπρόσωποι των παραγωγών… δεν είχαν χέρια να μοιράζουν

σακούλες με μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μήλα κ.α που παράγονται σε τοπικό επίπεδο από τους παραγωγούς. Στις 11.10 π.μ. δεν υπήρχε πλέον τίποτε άλλο για να δοθεί στους πολίτες που προσέρχονταν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Υπογραμμίζεται ότι για να πραγματοποιηθεί η σημερινή δράση παρέδωσαν οπωροκηπευτικά 250 παραγωγοί του νομού Λάρισας

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Πούρικας εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους συναδέλφους του να προχωρήσουν στη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών. «Διαμαρτυρόμαστε για την άδικο τρόπου που φορολογούμαστε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ζήτησε «ο παραγωγός λαϊκών αγορών να μην φορολογείται δύο φορές, μία φορά στο χωράφι και μία φορά στη λαϊκή αγορά». Παράλληλα, ζήτησε «να είναι μηδενικός ο ΦΠΑ στις αποδείξεις των λαϊκών αγορών, ώστε αμέσως οι καταναλωτές να απολαύσουν την μείωση 13%, όσο είναι δηλαδή ο τωρινός συντελεστής ΦΠΑ με τον οποίον επιβαρύνονται οι πολίτες κατά τις αγορές τους στις λαϊκές». Παράλληλα, ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες για την μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο και φυτοφάρμακα.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας ο κ. Πούρικας τόνισε ότι «ο κόσμος πεινάει» και πρόσθεσε πως σύντομα θα υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες σαν την σημερινή απ’ την πλευρά των Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πηγή: press-a.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα