Τσίπρας στο BBC: Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πιό δεξιά και ακραία από το 1974

Συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε την Ελληνική κυβέρνηση την «πιό δεξιά και ακραία από το 1974″.

Διαβάστε τι είπε:

Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά και η πιο ακραία που έχει δει ο τόπος από το ‘74. Τα εγχειρίδια της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς έχουν γίνει τα ευαγγέλια της σημερινής

ελληνικής κυβέρνησης. Ειναι προφανές πως ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας.

Διττός στόχος αυτής της καταγγελλόμενης τακτικής, είναι να ξεχνά ο κόσμος την οικονομική κατάσταση και να σκέφτεται πρωτίστως την ασφάλειά του και επίσης να συνενωθούν τα πιο συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας ώστε να συσταθεί μια σταθερή βάση για τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Σαμαρά. Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία.

Θα εφάρμοζα αυστηρά το γράμμα του νόμου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, μια συμμορία που παραβιάζει το νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης.

Όσο για τις ομάδες που χρησιμοποιούν βία υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο – κάτι που δεν πιστεύω καθώς θεωρώ τη βία ως την πιο απολυταρχική πράξη και αυτές θα υποστούν τις νομικές συνέπειες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της παράταξής μας είναι ότι μπορεί τόσο να συνδιαλέγεται με τα κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό και να κινείται στους χώρους του Κοινοβουλίου, όσο και να βγαίνει στους δρόμους κινητοποιώντας τον κόσμο.

Αυτό είναι πιθανότατα που δεν μπορούν να αποδεχθούν οι πολιτικές, οικονομικές αρχές και οι αρχές των μέσων ενημέρωσης. Διότι στην Ελλάδα μας κυβερνά μια ολιγαρχία. Είναι η ολιγαρχία των ΜΜΕ και της πλουτοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα