Το Αγόρι... στο Τορόντο!

Μετά από το Κάρλοβι Βάρι και τη βράβευση του πρωταγωνιστή της, Γιάννη Παπαδόπουλου, με Ειδική Μνεία, μία από τις πλέον αναμενόμενες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές του χειμώνα “Το Αγόρι που Τρώει το Φαγητό του Πουλιού” του Έκτορα Λυγίζου συνεχίζει το διεθνές της ταξίδι κάνοντας στάση στο Τορόντο! Κι αυτό είναι... tott!
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο είναι από τα πλέον καταξιωμένα παγκοσμίως και ως εκ τούτου η συμμετοχή της νέας ταινίας του Έκτορα Λυγίζου
στο τμήμα “Discovery” (με νέους σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο) μόνο ως νίκη του ελληνικού σινεμά μπορεί να θεωρηθεί. Ενός ελληνικού σινεμά που συνεχίζει να αντιστέκεται διεθνώς σε πείσμα της κρίσης και της γενικότερης απαξίωσης της χώρας μας.

Για την ταινία σας έχουμε ήδη μιλήσει (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το σχετικό άρθρο με το trailer). Η εξαιρετική αποδοχή της από τα διεθνή φεστιβάλ μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για την πρεμιέρα της εδώ. Άλλωστε ο Έκτορας Λυγίζος είναι ένας εξαιρετικός μικρομηκάς, που μάλλον πέτυχε διάνα στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

“Το Αγόρι που Τρώει το Φαγητό του Πουλιού” θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο από τις 6 έως τις 16 Σεπτεμβρίου διεκδικώντας το Βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα