Nigella Lawson: Προτιμώ τη μάσα από τον Μάο

Είναι ίσως η πιο διάσημη Αγγλίδα τηλεοπτική σεφ και συγγραφέας, ψηφίστηκε ως η τρίτη ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη για τους Βρετανούς και στην Ελλάδα μπορούμε να την απολαύσουμε καθημερινά στη 13:00 στον ΣΚΑΪ στη εκπομπή «Μαγειρεύοντας με τη Nigella». Είναι σκέτη απόλαυση.

Κόρη του Nigel Lawson, του συντηρητικού υπουργού Οικονομίας της Margaret Thatcher, η Nigella Lucy Lawson υποστήριζε
ότι οι «χαλαρές» πολιτικές της πεποιθήσεις βρίσκονται πολύ αριστερότερα από αυτές του πατέρα της. Ακόμη και σήμερα δεν χάνει ευκαιρία να αστειεύεται λέγοντας «Προτιμώ τη μάσα από τον Μάο», όταν την ρωτούν γιατί δεν έκανε πολιτική καριέρα.

Το 1986 αρχίζει να γράφει για τους λονδρέζικους Times. Εκεί συναντά το δημοσιογράφο και μετέπειτα σύζυγό της, John Diamond, τον άνθρωπο που έδωσε άλλον αέρα στο ταλέντο της Nigella.

Το 1998 εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τον απλό τίτλο «Πώς να τρώτε» («How to Eat»). Μετά την επιτυχία του βιβλίου το βρετανικό Channel 4 της προτείνει να γυρίσει την τηλεοπτική σειρά μαγειρικής «Η Nigella δαγκώνει».

Η Nigella ανακατεύει την κρέμα με τα χέρια, γλείφει τα κουτάλια, χώνει τη μύτη της στην κατσαρόλα, δακρύζει... ευθαρσώς όταν καθαρίζει κρεμμύδια και αφήνει τη μάσκαρα να τρέχει. Δεν διστάζει να λερώνει τα ρούχα και τους πάγκους της κουζίνας ή να παραδέχεται με χαριτωμένη αφέλεια, «Αυτή τη φορά δεν μου πέτυχε».

Το επόμενο βιβλίο της με τίτλο «Πώς να γίνετε n θεά του Σπιτιού» («How to be a Domestic Goddess») κυκλοφορεί το 2000, χαρίζοντάς της το βραβεία του καλύτερου Βρετανού συγγραφέα για το 2001.

Η απόλυτη επισφράγιση της επιτυχίας της Nigella Lawson έρχεται τον Νοέμβριο του 2003, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair την καλεί να μαγειρέψει στην Downing Street για τον Αμερικανό Πρόεδρο Bush. Εκείνη συνοδεύει τη σαλάτα με ραδίκια, ψητή κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί, με ένα απέριττο χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, πατάτες ογκρατέν και λαχανικά.

Ο επίσημος καλεσμένος του Blair γλείφει τα δάχτυλά ταυ και n κυρία Bush, φημολογείται ότι μετά από λίγες μέρες τηλεφωνεί στη Nigella για να πάρει τη συνταγή του γλυκού που έκλεισε το γεύμα: μηλόπιτα με κρούστα τυριού, παγωτό κρέμα και σαντιγί.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι n επιτυχία του μενού της Downing Street αποτέλεσε το καθοριστικό ερέθισμα για τους Αμερικανούς τηλεοπτικούς παραγωγούς ώστε να αγοράσουν τις εκπομπές της. Στις ΗΠΑ πάντως οι γνώμες διχάζονται. Κάποιοι τη λατρεύουν, άλλοι την κατηγορούν για διάφορα: από το ότι οι κρέπες της δεν ξεκολλάνε από το τηγάνι, μέχρι για επίπλαστο αισθησιασμό, προκειμένου να γοητεύει και να «ντύσει» τις αδιάφορες συνταγές της.

Η Nigella ξεκίνησε και συνεχίζει να προωθεί περίεργες συνταγές. Όπως, για παράδειγμα, το σάντουιτς του Elvis Presley, με φιστικοβούτυρο και ψητή μπανάνα. «Είναι απίστευτο φάρμακο για τους πονοκεφάλους μετά από το μεθύσι. Την ημέρα που θα αρχίσω να μιλάω για πτι φουρ, θα εγκαταλείψω τη δουλειά».

Η Nigella έγινε μέρος της βρετανικής
Keywords
Τυχαία Θέματα