Ζητά κάμερες στην Προανακριτική ο Μαρκογιαννάκης

Εκφράζοντας την δυσαρέσκιά του για τα ευτράπελα που δημιουργούνται στην Προανακριτική Επιτροπή από ορισμένους βουλευτές για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητάει να τοποθετηθούν κάμερες στις συνεδριάσεις. Ο ίδιος δήλωσε πως κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την έρευνα με σκοπό να την καθυστερήσουν.

Στην επιστολή

του τόνισε ότι «οι εκ χαρακτήρος ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά κάποιων», εμποδίζουν την Επιτροπή, η οποία δεν προχωρά με τους ρυθμούς που πρέπει πλήττοντας το κύρος της Βουλής και των Βουλευτών, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει κάποιον βουλευτή.

Παράλληλα, επισημαίνει στον κ. Μειμαράκη, ότι μπορεί η λύση της δημοσιοποίησης να είναι αντίθετη με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά «είναι απόλυτα Δημοκρατική», ενώ επεσήμανε ότι «και σήμερα η μυστικότητα των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής παραβιάζεται συστηματικά, με την πληροφόρηση να μεταβάλλεται σε παραπληροφόρηση», προτείνοντας να τεθεί το πρόβλημα και η πρόταση του σε ειδική συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα