Ξεκινούν τα έργα σε πέντε αυτοκινητόδρομους

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Ανάπτυξης με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητόδρομων, καθώς και την έναρξη του δεύτερου μέρους της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και της Κομισιόν, ανακοίνωσαν ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης

«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά», προσθέτοντας ότι το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες.

Όπως αποφασίσθηκε, η Ολυμπία Οδός θα φτάσει άμεσα μέχρι την Πάτρα, ενώ μετατίθεται για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, το υπόλοιπο 20% του έργου, μέχρι την Τσακώνα. Ανάλογη χρονική διάρκεια αναμένεται για την υλοποίηση του έργου του Ε-65 με το τμήμα Τρικάλων – Γρεβενών.

Ακόμη, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν και δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός του έργου. Τέλος, διευκρινίστηκε πως «δεν αλλάζει η πολιτική των διοδίων στη σημερινή οικονομική συγκυρία, γιατί αυτό θα υπονόμευε τη βιωσιμότητα των έργων».

Keywords
Τυχαία Θέματα