Απελευθέρωση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού αλλά και την περαιτέρω πτώση του συνολικού κόστους για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει τα σχετικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Συγκεκριμένα,

-Μειώνεται το ελάχιστο όριο κεφαλαίου για την ίδρυση ΑΕ σε 24.000 ευρώ (από 60.000 που ήταν τώρα) και ΕΠΕ σε 2.400 ευρώ (από 4.500 ευρώ).
-Από 1ης Ιανουαρίου του 2013 απελευθερώνονται τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, με σκοπό να αποτυπωθούν στα επίσημα στοιχεία οι

μειώσεις διδάκτρων που γίνονται στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
-Από 1ης Ιανουαρίου του 2015 καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια. Η εγγραφή καθίσταται προαιρετική.

Σύμφωνα με την έρευνα Doing Business 2013 της Παγκόσμιας Τράπεζας με τη μείωση του ελάχιστου κεφαλαίου για ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ αποσκοπούμε αφενός στη διευκόλυνση του επιχειρείν και αφετέρου στη βελτίωση της θέσης της χώρας μας στο διεθνή ανταγωνισμό.

Μειώσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων μειώθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά σύμφωνα με τις επίσημες τιμοληψίες κατά 2%, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύουν πρόσθετες εκπτώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται στους επίσημους τιμοκαταλόγους.

Επίσης,στα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ, κλπ. που διαμορφώνονται ελεύθερα η μείωση ήταν μεγαλύτερη και κλιμακώνεται έως 6,7%.

Σύμφωνος με την απόφαση ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων

Έπειτα από την εξαγγελία περί απελευθέρωσης των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) επισημαίνει ότι «η μοναδική μεταβολή, που υπό τις παρούσες συνθήκες προβλέπεται να επέλθει στα δίδακτρα των σχολείων είναι προς τα κάτω, δηλαδή μείωση των διδάκτρων».
Μάλιστα, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συμμόρφωση της χώρας μας προς τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών, «γιατί η κίνηση αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει και για τους γονείς και για τα ιδιωτικά σχολεία».
Όπως διευκρινίζουν, μέσω του εξορθολογισμού αυτού, μειώσεις στα δίδακτρα που γίνονται σήμερα άτυπα από πολλά ιδιωτικά σχολεία, θα αποτυπωθούν επισήμως και η μέσω της επίσημης αποτύπωσης, γνωστοποίησή τους στην αγορά, θα οδηγήσει σε εντονότερο ανταγωνισμό τιμών τα ιδιωτικά σχολεία, προς όφελος των γονέων των μαθητών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα