Ξανά στο εδώλιο ο Χόσνι Μουμπάρακ στις 13 Απριλίου

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες του πρακτορείου ΜΕΝΑ ενώπιον δικαιοσύνης θα βρεθεί ξανά στις 13 Απριλίου ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για το θάνατο διαδηλωτών από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων στη διάρκεια λαϊκής εξέγερσης πριν από δύο χρόνια (2011) που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Να σημειωθεί, ότι οι έξι συνεργάτες τους

ανώτατοι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Όσον αφορά, τους γιους του Μουμπάρακ θα δικαστούν με τη κατηγορία της διαφθοράς.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι: «Ο πρόεδρος του εφετείου του Καΐρου Σαμίρ Αμπούλ Μαάτι όρισε την 13η Απριλίου ημέρα επανεκδίκασης της υπόθεσης του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, των δύο γιων του Γκαμάλ και Αλάα, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλι, έξι συνεργατών τους και του επιχειρηματία Χουσέιν Σάλεμ».

Τέλος, τονίζεται ότι η επανάληψη της δίκης δεν μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή αυστηρότερων ποινών αλλά στους κατηγορούμενους μπορεί να επιβληθεί και πάλι ισόβια κάθειρξη ή ακόμα και να απαλλαχθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα