Βρούτσης: Με νέα διάταξη οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από 25 καταστήματα του ΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, τη νέα ρύθμιση, την ανεργία και τις συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως χθες με απόφαση δική του που θα μετουσιωθεί σε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα η διατήρηση βιβλιαρίων μέχρι 31 δεκάτου. «Δεν υπάρχει κανένας

λόγος να συνωστίζονται και να μπαίνουν στη διαδικασία θεώρησης του βιβλιαρίου τους», τόνισε, ενώ προσέθεσε πως η νέα διάταξη ισχύει μόνο για την Αττική, «στην οποία δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα κατάστημα για την εξυπηρέτηση των δημοσίων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη καταγραφή και λειτουργεί μόνο με 40 υπαλλήλους». Για αυτό το λόγο, όπως είπε ο κ. Βρούτσης «προνοητικά πριν 15 ημέρες ανακοίνωσα ότι ολόκληρος ο ΟΠΑΔ θα ενσωματωθεί στο ΙΚΑ».

Σημείωσε δε πως σε επίπεδο Αττικής σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι από 25 καταστήματα του ΙΚΑ και αυτό λύνει το πρόβλημα. «Ήδη υπάρχει νομοθετική διάταξη που θα καταθέσω στη Βουλή με τροπολογία, εκτιμώ μέσα στο Μάιο», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα