Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο βόρειο Αφγανιστάν πραγματοποιεί σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.
Η επίσκεψη Μέρκελ στο Αφγανιστάν έρχεται λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός μέλους των γερμανικών ειδικών δυνάμεων σε συγκρούσεις με ενόπλους ταλιμπάν.
Η καγκελάριος και ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκαν το

αρχηγείο των γερμανικών στρατευμάτων στην Μαζάρ ε Σαρίφ. Στη συνέχεια κ. Μέρκελ μετέβη με ελικόπτερο στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου επισκέφθηκε το μνημείο των 53 γερμανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.
Η δύναμη των 4.300 γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τη χώρα στα τέλη του 2014, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF).
Η Γερμανία έχει προτείνει την παραμονή 800 στρατιωτών της στο Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Μιλώντας εξάλλου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καμπούλ, ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να διατηρήσει εννέα στρατιωτικές βάσεις στο Αφγανιστάν ακόμα και μετά τη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων το 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα