Βούτσης: Έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος μπράβος που κυκλοφορεί μέσα στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άποψη του για την γενική απαγόρευση της οπλοφορίας, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας, έπειτα από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέκου, εξέφρασε σε δημοσιογράφους κατά την είσοδο του στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης τονίζοντας «Είμαι θετικός σε συζήτηση

για να απαγορευτεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να την επικινδυνότητα για τον πολίτη τη μειώνουμε στο ελάχιστο».

«Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τον αφοπλισμό των αστυνομικών αλλά τη χρήση του όπλου σε ώρες μη υπηρεσίας», ανέφερε σε συμπληρωματική δήλωση του μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Ωστόσο επειδή η λέξη «μπάτσος» προκάλεσε αντιδράσεις, ο βουλευτής λίγη ώρα μετά προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, όπου και τόνισε:

«Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δήλωση Βούτση για αστυνομικούς από allthewebnews

Keywords
Τυχαία Θέματα