Διπλή «επίσκεψη» Εγκέλαδου στο Αίγιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν λένε να σταματήσουν οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αιγίου, καθώς και σήμερα ο Εγκέλαδος…έκανε και πάλι την επίσκεψη του!

Η αρχή έγινε στις 11.56 με μια σεισμική δόνηση που είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 5χλμ.

Ακόμα δεν είχαν προλάβει να το συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι του Αιγίου και ένα λεπτό αργότερα στις 11.57 ακολούθησε και δεύτερη – πιο ισχυρή σεισμική

δόνηση – που έβγαλε αρκετούς κατοίκους έξω από τα σπίτια ή τα καταστήματα τους, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη την ανησυχία τους για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 10χλμ. και έγινε αισθητή και στην πόλη της Πάτρας.

Ακολούθησε και τρίτος σεισμός στη 13.01 μεγέθους 2.8 Ρίχτερ με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα νότια του Αιγίου και εστιακό βάθος 5χλμ, καθώς και τέταρτος στις 14.34, μεγέθους 3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 2 χλμ Δυτικά – Νοτιοδυτικά του Αιγίου και με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ο δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μίλησε στην τηλεόραση της Ζούγκλας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

Πηγή: pelop.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα