Βόλος: Χρυσαυγίτες σχεδίαζαν να πετάξουν μολότοφ σε τζαμί

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου είναι άκρως αποκαλυπτική για τη δράση 7 μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάριο του 2013.

Όπως αναφέρει η δικογραφία, αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τρία μέλη της Χ.Α, λίγα λεπτά πριν πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ

τζαμί που λειτουργεί στην οδό Αδμήτου της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του 22χρονου Κ.Δ σε βάρος του οποίου εκκρεμεί δίωξη για παράνομη κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην ένταξη του στη Χ.Α, ο 22χρονος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι «βρεθήκαμε με τους υπόλοιπους στα γραφεία της Χ.Α καθώς είχα ακούσει ότι προσφέρουν δουλειές σε Έλληνες και εγώ ήμουν σε αναζήτηση εργασίας καθώς είμαι άνεργος». Στη συνέχεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο 22χρονος αποκαλύπτει ότι «όση ώρα διήρκεσε η συνάντηση μας στα γραφεία (σ.σ το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 2012), μας ενημέρωναν για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, δηλαδή μας εξηγούσαν την ιστορία όπως έχει πραγματικά».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

The post Βόλος: Χρυσαυγίτες σχεδίαζαν να πετάξουν μολότοφ σε τζαμί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα