Βαρβιτσιώτης στο BBC: Ιδανικό μέρος για επενδύσεις η Ελλάδα

Σε ραδιοφωνικό σταθμό του BBC μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέβη στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Βρετανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σε μια πρώτη τοποθέτηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως η χώρα μας κάνει βήματα μπροστά αφού πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατομμυρίων ευρώ και 2014 ο στόχος είναι ένα πλεόνασμα 2,6 δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως υπάρχει η υπόσχεση από την ΕΕ ότι αν η Ελλάδα

εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα, ακόμα και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξει η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση.

Για το θέμα της ανεργίας ο υπουργός ανέφερε πως «Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα».

Για τις ακριβοθώρητες επενδύσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σε δεύτερη συνέντευξη του πως: «Η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος για μπίζνες. Είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα» «κλείνοντας το μάτι» σε Βρετανικά επενδυτικά κεφάλαια.

Για το θέμα της ανάπτυξης ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν ειλικρινής αφού όπως σημείωσε η ανάπτυξη θα έρθει το 2014 αλλά στην αρχή θα είναι «ασθενική».

«Δε νομίζω ότι του χρόνου ο ελληνικός λαός θα νιώσει μεγάλη διαφορά, παρά την πρόβλεψη για μια μικρή ανάπτυξη. Ωστόσο η ψυχολογία των αγορών και της οικονομίας θα είναι οπωσδήποτε διαφορετική» ήταν η ακριβής τοποθέτηση του.

The post Βαρβιτσιώτης στο BBC: Ιδανικό μέρος για επενδύσεις η Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα