«Πατάει πόδι» και στην Αίγυπτο το ΔΝΤ!

Έτοιμο να «πατήσει πόδι» και στην Αίγυπτο είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Την πρόθεση του ΔΝΤ να συνεργαστεί με τις αιγυπτιακές αρχές γνωστοποίησε με δηλώσεις της σε διεθνές

δίκτυο η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις αιγυπτιακές αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα και το λαό της Αιγύπτου ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να επιλυθούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των αιγυπτιακών αρχών αφενός, εμάς ως χορηγοί αφετέρου και οποιουδήποτε προσφέρεται να βοηθήσει ώστε να επέλθει η σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας» είπε η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ.

Μάλιστα το ΔΝΤ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση για τη χορήγηση δανείου ύψους 4,8 δισ δολαρίων, πριν την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Πάντως για την βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας η Αίγυπτος έχει λάβει υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια από πολλές χώρες του Κόλπου, όπως το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία, που αναμένεται να βοηθήσουν τη χώρα να αποφύγει μια κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών και να ξεπεράσει τις ελλείψεις στα καύσιμα.

The post «Πατάει πόδι» και στην Αίγυπτο το ΔΝΤ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα