«Βαφτίζουμε» αυτονόητο το παράδοξο

Δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Γιατί δεν πρέπει να πληρώνει φόρο κάποιος που κατέχει ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ; Στο κάτω-κάτω, είναι δικαιότερο να φορολογούνται τα περιουσιακά στοιχεία περισσότερο σε σχέση με τα εισοδήματα. Οποιος θέλει ακριβό σπίτι, εξοχικό, κατάστημα και δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει να πληρώνει για να μην τα παίρνει τελικά η Εφορία από τα συνήθη υποζύγια, όπως χαρακτηρίζουμε συχνά τους μισθωτούς.

Σε πολλούς, ακόμα και σε βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν τις σχετικές ρυθμίσεις, κάνει εντύπωση γιατί οι δανειστές

και οι εκπρόσωποί τους, ο πολύς Τόμσεν και η παρέα του, επιμένουν με τέτοιο πάθος στη φορολόγηση των ακινήτων. Η εξήγηση είναι απλή και την ξέρουμε όλοι, αλλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Σε επενδύσεις στα ακίνητα έχει καταλήξει πολύ από το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα, θα πείτε «και τι φταίω εγώ που πήρα δάνειο για να αγοράσω ένα διαμέρισμα και δεν παίζω με μαύρο χρήμα». Φυσικά και δεν φταίει κάποιος που αγόρασε ένα σπίτι για την οικογένειά του και δουλεύει για να εξοφλήσει το χρέος του και να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ στη χώρα μας δεν είχε φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία. Γι’ αυτό μας φαίνεται ότι πρέπει να ανεβούμε έναν «Γολγοθά».
Σε αυτήν τη χώρα, αυτονόητο είναι το παράδοξο. Αυτονόητο είναι να μην πληρώνουμε φόρους, ενώ κατέχουμε περιουσιακά στοιχεία. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ζούμε με παράδοξα και να βάλουμε σε μια τάξη τη ζωή μας.

Η στήλη του Αιρετικού από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί

The post «Βαφτίζουμε» αυτονόητο το παράδοξο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα