Β. Σόιμπλε: Τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής των διοικητικών οργάνων από τους Ευρωπαίους πολίτες

Μιλώντας σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε»ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και Προέδρου της Ε.Ε. από τους ίδιους τους πολίτες.

«Θα επιθυμούσα να είχαμε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία,
ή την Αμερική» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος εξήγησε πως με καλή γνώση της αγγλικής, θα επιτευχθεί συνεννόηση, μιας και σήμερα οι επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. είναι 23!«Μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας στην εφημερίδα πως στα συμβούλια της Ε.Ε, προσπαθεί να συνεννοηθεί με τους ομολόγους του, μιλώντας «κουτσουρεμένα» αγγλικά!Ο ίδιος μάλιστα, με χιουμοριστικό τρόπο και αυτοσαρκαζόμενος, δε δίστασε να μιλήσει για ένα διάλογο που είχε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όταν και ήταν υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης, σχετικά με το επίπεδο της γνώσης της αγγλικής του:«Όταν ο Νικολά Σαρκοζί κι εγώ ήμασταν ακόμη υπουργοί Εσωτερικών, του είχα προτείνει να καταργήσουμε τους διερμηνείς στις συνεδριάσεις του συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες. Όμως ο ίδιος ανησυχούσε μήπως με αυτόν τον τρόπο επωφελούνταν οι Άγγλοι. Εγώ του απάντησα πως αυτό θα απέβαινε ακόμη πιο ενοχλητικό γι’ αυτούς, διότι έτσι εμείς θα τους καταστρέφαμε τη γλώσσα!».
Keywords
Τυχαία Θέματα