«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων

Με «τσουχτερά» πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ αλλά και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Απριλίου 2014, τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 31 Μαρτίου να συνδέσουν τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία το υπουργείο διαμηνύει πως θα διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα πρατήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συνδεθεί με την ΓΓΠΣ.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης που είχαν ήδη την υποχρέωση να συνδεθούν μετά την 27 Αυγούστου 2013, αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν.

Να σημειωθεί πως με το σύστημα εισροών – εκροών παρέχεται η δυνατότητα αδιάλειπτης μέτρησης της στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές του πρατηρίου, αλλά και η δυνατότητα σύγκρισης των ποσοτήτων των εξερχόμενων από τις αντλίες καυσίμων με τις αντίστοιχες ποσότητες των δεξαμενών σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

The post «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα