Τσίπρας: Οι δηλώσεις Σουλτς παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου

Την έκπληξή του εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αλλά και υποψήφιος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Ανήσυχος λόγω των διεθνών εξελίξεων μετά την απόφαση της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά και της στάσης της Γερμανίας, ο κ. Τσίπρας

στέκεται στην δήλωση του Μάρτιν Σουλτς για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη. «Έχει απολέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας θεωρώντας πως πρόκειται για μία κυβέρνηση με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της.

Στην Ουκρανία, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία.

Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση – και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik. Και μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Τσίπρας: Οι δηλώσεις Σουλτς παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα