Τα έβαλε με τη Μαφία ο Πάπας Φραγκίσκος

Να αλλάξουν τρόπο ζωής να σταματήσουν να προκαλούν κακό και να προσηλυτιστούν» ζήτησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνοντας έκκληση στους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας» κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρώμη.

Στο κήρυγμα του σε μια εκκλησία της Ρώμης, κοντά στο Βατικανό καταδίκασε «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές. Πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα.

Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί

σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η παπική εκκλησία τα βάζει με την μαφία. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ στο Αγκριτζέντε (στη Σικελία) είχε ζητήσει από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

Στην τελετή που οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας ενώπιον του πάπα, ο οποίος άκουγε σοβαρός με το κεφάλι κατεβασμένο

The post Τα έβαλε με τη Μαφία ο Πάπας Φραγκίσκος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα