Τρομοκρατική επίθεση με 14 νεκρούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 116 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός διπλής βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα στη νότια Ινδία σε ένα προάστιο του Χαϊντεραμπάντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μετά τις 7 Φεβρουαρίου, όταν και εκτελέστηκε στο Κασμίρ ένας καταδικασμένος σε θάνατο από τις Αρχές για αιματηρή επίθεση εναντίον του ινδικού κοινοβουλίου το 2001, μουσουλμάνος αυτονομιστής. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ινδικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Σουσίλ

Κουμάρ Σίντε δήλωσε ότι «Οι νεκροί έφτασαν του 14 και οι τραυματίες του 119, οι έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ την ίδια στιγμή που πυροτεχνουργοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν άλλους τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε δύο ποδήλατα που απείχαν το ένα από το άλλο 100 με 150 μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Σουσίλ.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σιγκ, καταδίκασε τη «δειλή αυτή πράξη» και δήλωσε πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικων, Ραντζάν Ματάι, ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, επεσήμανε ότι οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα και δεν απέκλεισε την εμπλοκή ατόμων από το εξωτερικό.

«Δεν είμαι σίγουρος πως υπάρχουν αποδείξεις για εσωτερική τρομοκρατία. Είχαμε πολλές επιθέσεις που οργανώθηκαν ή καθοδηγήθηκαν από το εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ματάι.

Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την επίθεση, επανέλαβε ότι στηρίζει την Ινδία στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Τζόν Κερρυ έγραψε στο Twitter ότι «συμπάσχει με τον γενναίο πληθυσμό του Χαϊντεραμπάντ»

Keywords
Τυχαία Θέματα