Τουρκία: 30.000 ευρώ αποζημίωση ζητά ο Γκιουλέν από τον Ερντογάν

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις σε βάρος του κατηγορίες για σχέδιο συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Γκιουλέν ζητά αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών (περίπου 33.000 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατηγορεί την αδελφότητα του Γκιουλέν ότι συνωμοτεί για την ανατροπή του καθεστώτος πριν από τις δημοτικές εκλογές

της 30ής Μαρτίου και τις προεδρικές που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο. Πρόκειται για το σκάνδαλο διαφθοράς όπου εμπλέκονταν συγγενικά πρόσωπα υπουργών σε κρατικές συμβάσεις, κάτι που οδήγησε στην εκκαθάριση δεκάδων αστυνομικών και στη σύλληψη αρκετών προσώπων. Μεταξύ αυτών, είναι οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν και Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το κίνημα του Γκιουλέν έχει διεισδύσει στις τάξεις της τουρκικής αστυνομίας και της δικαιοσύνης για να ιδρύσει ένα «κράτος εν κράτει», το οποίο θα χειραγωγήσει τις δικαστικές έρευνες κατά της διαφθοράς που έχουν στόχο το ισλαμοσυντηρητικό καθεστώς, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2002.

The post Τουρκία: 30.000 ευρώ αποζημίωση ζητά ο Γκιουλέν από τον Ερντογάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα