Αρνείται η Ελβετία τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων

Την άρνηση της Ελβετίας να φορολογηθούν οι παλαιές ελληνικές καταθέσεις των ελβετικών τραπεζών εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο κάποιου μοντέλου φορολόγησης των μελλοντικών ελληνικών καταθέσεων.

Η Ελβετία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια συμφωνία

φορολόγησης τόκων, με την Ελβετίδα υπουργό να εγείρει θέματα ελβετικού δικαίου αναφορικά με τη μεταχείριση των μελλοντικών καταθέσεων.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου ότι το ύψος των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες της Ελβετίας ανέρχονται στα 200 δισ. ευρώ, η υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι δεν έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες, ενώ για τις υποθέσεις μαύρου χρήματος επεσήμανε την πρόθεση της Ελβετίας να ανταποκριθεί σε κάθε τεκμηριωμένο αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Ο κ. Στουρνάρας, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων αναφέρθηκε στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς η διμερής συμφωνία με την Ελβετία να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, κάτι που η κ. Σλουμπφ δεν σχολίασε.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αγγελική Παναγιώτου

The post Αρνείται η Ελβετία τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα