Παραιτηση-βομβα μουζακιτη

14:56 4/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο ΠΡ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ
ΨΑΛΙΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Ο Αντιεισαγγελεάς Εφετών Σπύρος Μουζακίτης (εκ Κερκύρας καταγόμενος) υπέβαλε την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα τουλάχιστον απογοητευμένος για τα...
«κακώς κείμενα» και τα απροσπέραστα εμπόδια που προέβαλαν στην εκστρατεία κατά της διαφθοράς που ξέκινησε μαζί με τον άτεγκτο μέντορά του Γρηγόρη Πεπόνη [εκ Πρεβέζης]. Η παραίτηση που αποκαλύπτει το Fimotro
έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα μετά την σιωπηρή και ξαφνική απομάκρυνση από την Οικονομική Εισαγγελία της Ευγενίας Κυβέλου και της Ελένης Σίσκου, την ώρα που είχαν στα χέρια τους «καυτές» υποθέσεις. Η ενορχηστρομένη … αποκαθήλωση πάντως του Εισαγγελικού δίδυμου Πεπόνη-Μουζακίτη ξεκίνησε ειδικά όταν άρχισαν την έρευνα τους για τα CDS και τις οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Γίωργου Παπανδρέου. Ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν αναγκάστηκαν να παραδώσουν όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα.
Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε τότε με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

Στην επιστολή τους προς τον κ. Μαρκογιαννάκη -και ενώ είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή- οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ισχυρίστηκαν πως επιστρέφουν όλες τις ανοικτές δικογραφίες, γιατί ο νέος νόμος που θεσπίζει τον θεσμό του εισαγγελέα Διαφθοράς «δεν εξαιρεί τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους».

Ανάμεσα στις δικογραφίες που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών ήταν και αυτές που αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν. Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους. Άγνωστο πάντως παραμένει αν τώρα η αίτηση παραίτησης που υπέβαλε πρόωρα από το δικαστικό σώμα ο Σπύρος Μουζακίτης, γίνει τελικά αποδεκτή.
Keywords
Αναζητήσεις
μουζακιτης σπυρος, μουζακιτης σπυρος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα