Τουρκία – Συρία: Σοβαρή κλιμμάκωση από την κατάρριψη Τουρκικού αεροσκάφους

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει και δεύτερη συνάντηση σήμερα με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, με θέμα την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντηση θα είναι η δεύτερη με το ίδιο θέμα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και ακολουθεί ξεχωριστή συνάντηση που είχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ με ανώτατους διοικητές του στρατού.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον

Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του στρατού.

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τις συριακές δυνάμεις συνιστά σοβαρή κλιμάκωση της συριακής σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιγιάρ Ζεμπάρι.

“Η κατάρριψη χθες ενός τουρκικού αεροσκάφους πάνω από συριακά χωρικά ύδατα–αυτή είναι σοβαρή κλιμάκωση και μια ένδειξη ότι η σύγκρουση θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο πέραν για την ίδια την Συρία”, είπε ο υπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βαγδάτη με τους ομολόγους του της Σουηδίας, της Βουλγαρίας και της Πολωνίας, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Σε άλλο ρεπορτάζ του το δίκτυο TRT, μετέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο αγνοούμενων πιλότων του F4 έχουν αποβεί άκαρπες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα