Η κατάρα των Ελλήνων «τσάρων»

Δε χωρά αμφιβολία ότι το να γίνει κάποιος βουλευτής υπουργός Οικονομικών, είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή.

Και αυτό γιατί κρατάει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας, αφού από τις αποφάσεις που λαμβάνει κρίνουν τις ζωές όλων μας.

Τα τελευταία χρόνια όμως οι περισσότεροι αποφεύγουν να αναλάβουν το συγκεκριμένο πόστο φοβούμενοι ότι θα χρεωθούν προσωπικά τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Οι πιο ψαγμένοι μιλούν πλέον για την κατάρα των τσάρων της οικονομίας, αφού όσοι κάθονται στην ηλεκτρική

καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών δεν εκλέγονται βουλευτές.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν ο πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου, με αποτέλεσμα να θεωρείται ξένο σώμα για τη Ν.Δ. και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Ο δεύτερος είναι ασφαλώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον οποίο οι πάντες χρεώνουν την υποταγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν μια δραματική εμπειρία για τον ίδιο, αφού βγήκε τρίτος και καταϊδρωμένος στην Περιφέρεια Αττικής με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.

Πόρτα από το Κοινοβούλιο «έφαγε» με καθυστέρηση είναι η αλήθεια και ο Γιάννης Παπαθανασίου που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών, μετά την εκδίωξη του Γιώργου Αλογοσκούφη.

Αν και διατήρησε την έδρα του και στις εκλογές του 2009 και στις  6 Μαΐου του 2012, τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου τον υποχρέωσαν να βρεθεί εκτός Βουλής.

Οι κακές γλώσσες λένε πως την ίδια τύχη θα είχε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε υπουργός Οικονομικών για να γλιτώσει ότι μπορούσε από τα αποκαΐδια που άφησε ο Παπακωνσταντίνου.

Διασώθηκε όμως λόγω του ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «έκλεψε» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης από την Ευά Καϊλή, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν πρώτη με διαφορά.

Με βάση την τραγική εικόνα του ΠΑΣΟΚ όμως τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείεται, κάτι που ίσως να σημαίνει ότι ίσως να μην είναι και πολύ καιρό ακόμη βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα