Ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του νεοσύστατου Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα και τους υφυπουργούς κ.κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και Γιάννη Ιωαννίδη μετέβη αρχικά στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εν συνεχεία στην έδρα του Υπουργείου Πολιτισμού και τέλος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές παράδοσης- παραλαβής
από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.
Η απερχόμενη Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Φρόσω Κιάου υποδέχθηκε τη νέα πολιτική ηγεσία και απευθυνόμενη προς τον κ. Αρβανιτόπουλο τόνισε: «Ήρθατε σ’ ένα Υπουργείο που το γνωρίζετε καλά, αλλά τώρα το έργο σας θα είναι ακόμη δυσκολότερο με την ένωση των δύο υπουργείων, Πολιτισμού και Παιδείας, που είναι η καρδιά και η ψυχή της Ελλάδας». Στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της: «Στο σύντομο πέρασμά μου από το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα και πιστεύω ότι βοήθησα ώστε ν’ αντιμετωπίσετε τώρα τα μεγάλα και δυσκολότερα προβλήματα. Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται, οι βαθμολογίες ανακοινώνονται τη Δευτέρα, τα βιβλία παραδίδονται στις αποθήκες του Υπουργείου με κανονικό ρυθμό, η διαδικασία των αποσπάσεων και των μεταθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ακόμα, δόθηκε ανάσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να λειτουργήσουν μετά τις 30 Ιουνίου -με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους-, η φοιτητική μέριμνα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με τη στήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας μέχρι το Φεβρουάριο, ενώ λύθηκαν και άλλα επιμέρους προβλήματα των ΑΕΙ».
Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Υπουργείου αναφέροντας: «Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες η εμπιστοσύνη, η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντικές. Μόνον έτσι θα επιστρατευθούν και θα κινητοποιηθούν οι υπάλληλοι οι οποίοι βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται και τις ανάγκες τους τις οικογενειακές να μην μπορούν να τις αντιμετωπίσουν».
Ο νέος Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κα Κιάου για την ενημέρωση και την προσφορά της τόνισε κατά το σύντομο χαιρετισμό του προς τους εργαζομένους: «Η ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελεί για μένα υψίστη τιμή και ευθύνη. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους Προέδρους των κομμάτων που συγκροτούν αυτή την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη για την εμπιστοσύνη τους».
Εν συνεχεία υπογράμμισε: «H Εθνική μας Παιδεία και ο Πολιτισμός αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού. Αποτελούν την ισχυρή και διαχρονική μας ταυτότητα. Στην παιδεία και στον πολιτισμό βασίζεται η Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ξεκινάμε από σήμερα τη σκληρή δουλειά με το βλέμμα στραμμένο ταυτόχρονα στο παρόν και στο μέλλον.
Αν ανατρέξουμε στην π
Keywords
Τυχαία Θέματα