Τους υπουργούς του στη νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε το SPD

Όλα τα ονόματα των σοσιαλδημοκρατών υπουργών

Τα στελέχη του που θα αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια στη νέα κυβέρνηση ευρέως συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναλαμβάνει καθήκοντα αντικαγκελαρίου αλλά και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών επιστρέφει ο απερχόμενος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θέση την οποία κατείχε κατά την προηγούμενη συμμαχία μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών, κατά την πρώτη θητεία της κ. Μέρκελ στην καγκελαρία, την περίοδο 2005 – 2009.

Η γενική γραμματέας του SPD, Αντρέα Νάλες, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θέση από την οποία θα εποπτεύσει την εφαρμογή του κατώτατου ωρομισθίου στη Γερμανία, μία από τις κύριες προεκλογικές και μετεκλογικές επιδιώξεις του κόμματος.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η Ταμίας του SPD Μπάρμπαρα Χέντρικς, το υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή αναλαμβάνει ο Χάικο Μάας και στο υπουργείο Οικογένειας πηγαίνει η αντιπρόεδρος του κόμματος, Μανουέλα Σβέσιγκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν ακόμη και ένα υφυπουργείο από τα τρία που υπάγονται στην Καγκελαρία, αυτό για τη Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και την Ενσωμάτωση. Υφυπουργός θα είναι η Αντιπρόεδρος του SPD Αϊντάν Εζογκούζ, υπέρμαχος της διπλής υπηκοότητας, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα με τουρκικές ρίζες στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

Την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τόμας Όπερμαν, αφού βεβαίως ψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές.

Η ανακοίνωση των στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών( CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών(CSU) που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το CDU θα πάρει πέντε υπουργεία και το υπουργείο Καγκελαρίας, ενώ οι Βαυαροί εταίροι του τα εναπομείναντα τρία.

Στο υπουργείο Οικονομικών, εκτός απροόπτου, παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

The post Τους υπουργούς του στη νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε το SPD appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα