Το… ρουσφετομάγαζο

Του Χρήστου Κιούπη

Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στη Βουλή, λένε με νόημα ότι το Κοινοβούλιο είναι το τελευταίο «καταφύγιο» για ρουσφέτι από τους πολιτικούς παλαιάς κοπής. Και σίγουρα δεν έχουν άδικο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής παραμένουν ακόμη και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό.
Το κόλπο με τους μετακλητούς υπαλλήλους, που έχει αποκαλύψει το «Π», και η φάμπρικα διορισμών προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Αποδεικνύεται ότι για τους λίγους και εκλεκτούς και όχι για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού ισχύει η κλασική ρήση πως «όταν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, όλα είναι εφικτά».
Το προεδρείο της Βουλής και οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν βρει τον τρόπο για να «βολεύουν» τους δικούς τους, την ώρα που η νέα γενιά βιώνει τον εφιάλτη της ανεργίας.
Στο ερώτημα τις πταίει και η Βουλή μετατράπηκε σε ρουσφετομάγαζο, η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι εθνοπατέρες δεν επιθυμούν να χάσουν και τα τελευταία προνόμια. Άλλωστε, το ΑΣΕΠ παραμένει άγνωστη λέξη και μόνον εάν έχεις κάποιο γερό… δόντι μπορείς να γίνεις ένας από τους εκλεκτούς με παχυλό μισθό.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ουδείς γνωρίζει πού είναι η αλήθεια και το ψέμα. Κατά συνέπεια, οργιάζει η φημολογία και τα κουτσομπολιά για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον μισθός

Κάποιοι λένε ότι πρώην υπουργοί διόρισαν τις γυναίκες τους για να έχουν ακόμη έναν κρατικό μισθό στο σπίτι και άλλοι ότι οι υπάλληλοι είναι τόσοι πολλοί που δεν υπάρχουν καρέκλες για να κάτσουν.
Την κύρια ευθύνη για το σημερινό χάλι έχουν ασφαλώς όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της Βουλής. Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι η κατάσταση ξέφυγε την περίοδο 2007-2009, όταν την προεδρία της Βουλής είχε ο Δημήτρης Σιούφας. Οι φήμες λένε ότι σε αυτά τα δύο χρόνια… βολεύτηκε μεγάλος αριθμός υπαλλήλων από την εκλογική του περιφέρεια, με στόχο προφανώς την επανεκλογή του.
Στους διαδρόμους της Βουλής πολλοί είναι αυτοί που λένε με μεγάλη δόση ειρωνείας ότι τα «καραγκούνικα» που μιλάνε στην Καρδίτσα πρέπει να καθιερωθούν ως επίσημη διάλεκτος της Βουλής.
Οι διορισμοί από το παράθυρο ασφαλώς και δεν σταμάτησαν επί ημερών Φίλιππου Πετσάλνικου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των υπαλλήλων από 700 το 2004 να έχει ανέβει σήμερα στους 1.700.

Κλασικά παραδείγματα κολλητών
Το «Π» παρουσιάζει περιπτώσεις ημετέρων και κολλητών, που επιβεβαιώνουν ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Γιάννη Τραγάκη είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
Στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής, Λεωνίδα Γρηγοράκου, βρήκε ασφαλές καταφύγιο ο Κ. Γουβαλάς, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος.
Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι στη Βουλή «τακτοποιήθηκαν»:
-Η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, Λώρα.
-Η κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, Στεφανία.
-Ο κουνιάδος του Δημήτρη Σιούφα, Νίκος Χαλακατεβάκης, ο οποίος π

Keywords
Αναζητήσεις
χαλακατεβακης νικος
Τυχαία Θέματα