«Το οργανωμένο έγκλημα κινείται μέσα από τις φυλακές»


Αποδεχόμενος το γεγονός ότι το οργανωμένο έγκλημα κατευθύνεται και λαμβάνει εντολές μέσα από τις φυλακές και από βαρυποινίτες κρατούμενος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: «σαφώς υπάρχει αυτό, το οργανωμένο έγκλημα έρχεται σε επαφή και με την τρομοκρατία».

Σε συνέντευξή του στον RealFm, υπογράμμισε πως «έχει αλλάξει η εγκληματικότητα και αντιμετωπίζουμε και άλλα ενδεχόμενα, για προχωρημένες μορφές αποδράσεων», κάνοντας γνωστό πως πλέον «έχουν σχεδόν εξοπλιστεί όλες οι φυλακές με αντιαεροπορικά

μέτρα».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν 500 κάλυκες, αλλά κανένας τραυματισμός στο περιστατικό της απόπειρας δραπέτευσης του Παναγιώτη Βλαστού, ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε πως «από θαύμα δεν είχαμε τίποτα χειρότερο».

«Είχαμε ευτυχή κατάληξη, είναι το μοναδικό περιστατικό όπου είχαμε καθήλωση ελικοπτέρου. Συγχαρητήρια στους σωφρονιστικούς υπάλληλους», συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας επίσης αναφερόμενος στο περιστατικό: «Βεβαίως και είχαμε πληροφορίες και τις αξιοποιήσαμε κατάλληλα. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, σπεύσαμε να τοποθετήσουμε πλέγμα, αλλά και εφιστούμε την προσοχή στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προλαμβάνεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα