Στο «σκαμνί» σήμερα Κουρής, Βωβός και Τεγοπούλου

Μαζεμένες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών βρίσκονται σήμερα οι υποθέσεις γνωστών επιχειρηματιών, που κατηγορούνται για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Πρόκειται – κατά σειρά σύλληψης – για τον Ανδρέα Κουρή, τον Μπάμπη Βωρό και τη Λένα Χρ. Τεγοπούλου, οι οποίοι συνελήφθησαν το προηγούμενο τριήμερο και ύστερα από αναβολή η εκδίκαση των υποθέσεών τους έχει προσδιοριστεί για σήμερα. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν και κατά τη σημερινή δικάσιμο δικαστούν ή αν μετά από αιτήματα των συνηγόρων τους ή αποφάσεις

του δικαστηρίου οι δίκεςς τους αναβληθούν γι επόμενη δικάσιμο.
Συγκεκριμένα:

*O Ανδρέας Κουρής κατηγορείται για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών , που αφορούν τη Νέα Τηλεόραση, ύψους περίπου 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.Βασικός του ισχυρισμός, όπως και την προηγούμενη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος για συναφή υπόθεση, είναι ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ εκτελεστικό μέλος της συγκεκριμένης επιχείρησης ώστε να έχει οποιαδήποτε μορφή ποινικής ευθύνης για την πράξη που του αποδίδεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση θα δικαστεί και ο πρώην διευθύνων σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού Αlter Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού .
*Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός βρίσκεται ξανά στη θέση του κατηγορούμενου για μη καταβολή εισφορών περίπου 170.000 ευρώ στο ΙΚΑ . Πριν από τρεις μήνες είχε ξαναπεράσει την πόρτα των δικαστηρίων . Τότε είχε ασκηθεί εναντίον του δίωξη για μη καταβολή Φόρου μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), μη καταβολή χρεών και οφειλές προς το ΙΚΑ. Μετά την απολογία του στον ανακριτή ,με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, ο Μπ. Βωβός και είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 100.000 ευρώ .
*Τέλος, στο Αυτόφωρο έχει παραπεμφθεί και η Λένα Χρ. Τεγοπούλου, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη σύλληψή της μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (μόνο για τους τεχνικούς) ο πρόεδρος του Ταμείου Κώστα Τσουπαρόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα