Ανοιχτό αφήνει ο Σκουρλέτης το φλερτ Τσίπρα – Καραμανλή

Την απόφαση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, αφιερωμένη στον ιδρυτή της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του, δικαιολόγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο των κυβερνήσεων του ιδρυτή της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του

στο Ρ/Σ RealFm, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως από «τις καλύτερες δημοκρατικές κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση». Συμπλήρωσε δε πως «το προφίλ της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, διαφέρει πάρα πολύ από την μετακαραμανλική ταυτότητα της ΝΔ», υποστηρίζοντας πως υπό την ηγεσία του «έχουμε μια μετατόπιση, ως προς τη ρητορική του κόμματος, με έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς ανάλυσης», καταλογίζοντας στο κυβερνών κόμμα μια «στρατηγική της έντασης», με «στοιχεία διχασμού».

Παρά τα παραπάνω, ερωτηθείς για το «πολιτικό φλερτ» μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «για ό,τι λέει ο κ. Καραμανλής στους φίλους του δεν το γνωρίζω, ενημερώνομαι και εγώ από τις εφημερίδες».

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά των λοιπών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, λέγοντας για το μεν ΠΑΣΟΚ, ότι είναι «ένα μεταλλαγμένο κόμμα που έχει υιοθετήσει το φιλελευθερισμό» και για τη δε ΔΗΜΑΡ, πως «νοιώθει άβολα μέσα στο κυβερνητικό σχήμα».

Αναφερόμενος στα πυρά της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «πολυγλωσσία», ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «άτυπες επισημάνσεις τις οποίες βρίσκω πολύ φθηνές. Συστηματικά το τελευταίο διάστημα πιάνουν συγκεκριμένες φράσεις στελεχών μας και στρέφονται κατά του Προέδρου μας».

Αναφερόμενος στην οικονομική επικαιρότητα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «αν θέλουμε να ξαναδούμε στην Ελλάδα ανάπτυξη θα πρέπει να καταργήσουμε το Μνημόνιο», ενώ τόνισε τη δέσμευση του κόμματος του να αποκαταστήσει τα επίπεδα του κατώτατου μισθού.

«Υπάρχει δέσμευση για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και σταδιακή αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων», είπε ο κ. Σκουρλέτης, καταλήγοντας: «Δεν διαθέτουμε το μαγικό ραβδί για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είναι ανυπολόγιστη η ζημιά της πολιτικής της ΝΔ και όλο και πιο δύσκολη η αποκατάστασή της».

Keywords
Τυχαία Θέματα