Το μήνυμα του Παπούλια στους Ευρωπαίους

«Η μεγάλη μας ανησυχία είναι η συνοχή της κοινωνίας και να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών», είπε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Νοέλ Κινσέλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τις θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός σημειώνοντας «πως έχει φτάσει στα όριά του και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση».

Όπως

ανέφερε, «οι σκοτεινές δυνάμεις πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν μια δύναμη, που δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσουν όταν η Δημοκρατία περνά μια περίοδο ευημερίας και προόδου».

Στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους πρόσθεσε: «Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας» και κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, έτσι ώστε να επιβιώσει η Ευρώπη, η οποία πρέπει να έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή που δικαιούται.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα ξεπεράσουμε» τα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι «τις τελευταίες μέρες έγιναν πράγματα που είναι θετικά: η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Ντράγκι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν αλλάξει στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι θέσεις τους για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα