Το ελληνικό χρέος ζήτημα διαμάχης την επόμενη άνοιξη

Στο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 326 δισ. ευρώ και στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αναφέρθηκε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε η ελληνική προεδρία να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της χώρας και την ελάχιστη δυνατή παρουσία της «δυσάρεστης»τρόικας. Η ευχή του ίσως βγει αληθινή. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα

αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσει τις συζητήσεις που έχουν παγώσει, αλλά μετά την αποστολή αυτή η χώρα αναμένεται να βλέπει όλο και λιγότερο τους «αφερντάδες» του προγράμματος διάσωσής της, δεδομένου ότι τα 8,6 δισ. της βοήθειας από την ευρωζώνη αναμένεται να αντληθούν μέσα στο α’ εξάμηνο του έτους, σε αντίθεση με τις δόσεις του δανείου του ΔΝΤ που κατανέμονται έως το πρώτο τρίμηνο του 2016. Όσο για την ανάγκη 11 δισ. του χρηματοδοτικού κενού για τα επόμενα 2 χρόνια, αυτά ίσως να μην οδηγήσουν σε νέο πρόγραμμα διάσωσης, όπως αρχικά εκτιμάτο».

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει ζήτημα διαμάχης την επόμενη άνοιξη, καθώς, παρά την απαίτηση του ΔΝΤ για άμεση απομείωση, η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται να συμφωνούν ότι μια μικρή μείωση στα ήδη χαμηλά επιτόκια δανεισμού και η επιμήκυνση της αποπληρωμής , δεν θα συρρικνώσουν το χρέος αλλά θα το καταστήσουν πιο εύκολα αποπληρώσιμο.

Ως προς το ότι πολιτικοί προϊστάμενοι της τρόικα παραγκωνίζουν τις αποφάσεις της, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «όσο η Αθήνα απομακρύνεται από την τρόικα και ο ο κ. Σαμαράς απολαμβάνει την πολιτική στήριξη της καγκελαρίου Μέρκελ, η ημιτελής δουλειά στην Ελλάδα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της μπορεί να παγώσει ή και να σταματήσει εξ ολοκλήρου.

The post Το ελληνικό χρέος ζήτημα διαμάχης την επόμενη άνοιξη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα