Το δίλημμα των εκλογών

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, Αν. Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, υπ. βουλευτή Α' Πειραιά & Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία

Η ώρα του λαού ήρθε. Την Κυριακή των εκλογών θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, προκειμένου να ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις της δημοσιονομικής εξυγίανσης,

ώστε να βαδίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και μέσω αυτής να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση όσων επλήγησαν από τις άδικες και ισοπεδωτικές πολιτικές της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Μιας κυβέρνησης που επανειλημμένως προέκρινε την εύκολη λύση των οριζόντιων περικοπών έναντι των γενναίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την πραγματική λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Όχι με όρους «κομματικού πατριωτισμού», αλλά γιατί διαθέτουμε το προγραμματικό πλαίσιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και αυτό μπορεί να αποδώσει μόνον αν εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς χρονοτριβή και χωρίς τους αναπόφευκτους συμβιβασμούς που θα συνεπαγόταν η όποια κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα, που δεν συμμερίζονται πολλές από τις επιλογές μας.

Απέναντι στο αποδεδειγμένα –μετά την εκλογή Βενιζέλου– αδύναμο να αλλάξει ΠΑΣΟΚ, απέναντι στους παραδοσιακούς ή όψιμους αντιευρωπαϊστές που λαϊκίζουν ανέξοδα παρουσιάζοντας ανεδαφικές λύσεις και συμμαχίες, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική σταθερά ενός κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού. Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η παράταξη των μεγάλων δικαιωμένων εθνικών επιλογών μόνη αυτή μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος και στην εθνική της αποστολή, αδιαφορώντας για το μικροπολιτικό όφελος, που συνήθως τα κόμματα διαμαρτυρίας επιδιώκουν.

Όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων θέτουν πάνω από την οργή τη λογική, πάνω από τον θυμό την ευθύνη για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα αποφασίζει με γνώμονα τις εθνικές στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και, εντέλει, της ανάπτυξης.

Διότι η λύση της επόμενης ημέρας μπορεί να είναι μόνο φιλελεύθερη. Οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, συνδυάζουν την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σέβονται το δικαίωμα στη διαφορά, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη την ηθική δέσμευση για αλληλεγγύη. Προκρίνουν ως απαραίτητες τις εκσυγχρονιστικές τομές και απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, δίνοντας ελπίδα για το αύριο. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πορείας, για να μη μεταβληθεί η σημερινή οικονομική κρίση σε κρίση νομιμοποίησης εσωτερικά και κρίση ισχύος εξωτερικά. Για να μη μετατραπεί η κρίση σε συμφορά.

Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται στα χέρια των συμπολιτών μας, τους οποίους η διακυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου έφερε σε συνθήκες απόγνωσης. Οι συγγνώμες τους σήμερα δεν φτάνουν. Θα έρεπε να συνοδεύονται από εξηγήσεις, για ποιον λόγο ακριβώς ζητούν συγγνώμ

Keywords
Τυχαία Θέματα