«Βρέθηκα σε ''κομματικό'' ψυγείο!»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΝΑΝΝΟ

Έξω από τα δόντια, για το ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα σήμερα, μιλά σε συνέντευξή του στο «Π» ο Κώστας Καρτάλης. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστική η φράση του: «Γνωρίζετε πως δεν δίστασα να αποτυπώσω τη διαφωνία μου σε κάποιες κυβερνητικές πολιτικές, ακόμα και αν αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθώ στο κομματικό ''ψυγείο''».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία τονίζει πως τα κόμματα σήμερα κάνουν «εμπόριο ελπίδας», όπως

έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, προσθέτοντας, όμως, πως τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθεί σωστή στρατηγική. Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, θύμισε τα εξής: «Θεωρώ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε λάθη, μάλιστα, τα είχαμε επισημάνει με τον Γ. Φλωρίδη και τον Νάσο Αλευρά σε κοινό μας άρθρο από τον Οκτώβριο του 2010».

Παράλληλα, αναφέρει πως ο Λουκάς Παπαδήμος έχει κλείσει τον κύκλο του, στην ερώτηση εάν πρέπει να θεωρείται φαβορί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ερωτηθείς για τον Κώστα Σημίτη και το γεγονός πως δεν έχει μιλήσει έως σήμερα, λέει τα εξής: «Προφανώς, ενδιαφέρεται για την επικράτηση της δημοκρατικής παράταξης».

-Πριν από μερικές ημέρες, είπατε για «εμπόριο ελπίδων» από ΝΔ και άλλα κόμματα. Το ίδιο δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ και το 2009;

Δυστυχώς, τα κόμματα συχνά παρασύρονται σε προεκλογικές υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Στη δύσκολη περίοδο που περνάμε, ήλπιζα ότι αυτή η πρακτική θα είχε εκλείψει. Διαψεύστηκα, όμως. Τόσο η ΝΔ, όσο και μικρότερα κόμματα στην Αριστερά και στη Δεξιά καλλιεργούν ελπίδες, αν και είναι σε γνώση τους ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

-Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά για τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, θυμίζοντας το «λεφτά υπάρχουν», το δημοψήφισμα κ.λπ. Αλήθεια, τέτοια τύχη πρέπει να έχουν πρώην πρωθυπουργοί;

Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο κ. Καραμανλής να τις αποφύγει. Και εγώ θεωρώ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε λάθη, μάλιστα, τα είχαμε επισημάνει με τον Γ. Φλωρίδη και τον Νάσο Αλευρά σε κοινό μας άρθρο από τον Οκτώβριο του 2010. Ανεξάρτητα από τα λάθη, όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο κ. Παπανδρέου για να διασφαλιστεί, όταν έκλεισαν οι αγορές, η χρηματοδότηση που ήταν αναγκαία για να μείνει η Ελλάδα όρθια.

-Σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως ο Κώστας Σημίτης δεν έχει μιλήσει ακόμα για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Σημίτης ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ και, προφανώς, ενδιαφέρεται για την επικράτηση της δημοκρατικής παράταξης, γιατί γνωρίζει ότι ήταν πάντα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που έδιναν λύσεις στα δύσκολα.

-Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος. Κατά την άποψή σας, τι πρέπει να αλλάξει στη στρατηγική που ήδη ακολουθεί στον δρόμο προς την κάλπη;

Νομίζω ότι η στρατηγική είναι σωστή. Αλήθεια προς τους πολίτες, αποφυγή υποσχέσεων προεκλογικού χαρακτήρα, σταδιακή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων, ανοικ

Keywords
Τυχαία Θέματα