Το μπέρδεμα του Παπακωνσταντίνου για την λίστα

Μάλλον ο κ. Παπακωνσταντίνου τα έχει μπερδέψει λίγο… Οι ισχυρισμοί του, ότι διέθεσε στο ΣΔΟΕ την λίστα των 2.000 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό, έρχονται σε αντίφαση με την απάντηση που είχε δώσει το Ιούνιο του 2011 σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διερωτήθηκαν αν υπάρχει τέτοια λίστα.

Πιο συγκεκριμένα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει επερώτηση προς την ηγεσία του τότε υπουργείο Οικονομικών,

στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου διατελούσε χρέη υπουργού, αναφορικά με την ύπαρξη λίστας Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Σε απάντησή του από το βήμα της Βουλής, ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε δώσει την εξής απάντηση: Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία.

Βέβαια, η τότε παραδοχή του έρχεται σε αντίθεση με την τωρινή του δήλωση, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε παραδώσει την λίστα της Λαγκάρντ στο ΣΔΟΕ.

Δείτε την έγγραφη απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά δημοσιεύεται στο newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα