Την μετατροπή της Κριμαίας σε ειδική οικονομική ζώνη ετοιμάζει η Ρωσία

Σε ειδική οικονομική ζώνη, ετοιμάζεται να μετατρέψει την Κριμαία η Μόσχα, προσφέροντας φοροαπαλλαγές και μειώνοντας την γραφειοκρατία, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σήμερα σε δηλώσεις στη Συμφερούπολη, του ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την χερσόνησο όσο το δυνατόν πιο ελκυστική για τους επενδυτές, ώστε να μπορεί να αναπτύξει επαρκή έσοδα για την δική της ανάπτυξη» υπογράμμισε

ο Μεντβέντεφ, μιλώντας σε μέλη της κυβέρνησης του, στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας που ανήκει πλέον στην Ρωσία.

Ο Μεντβέντεφ, είναι ο πρώτος ηγέτης της Ρωσίας που επισκέπτεται την επαρχία μετά την προσάρτηση στην Ρωσία. Αφού επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο, στη συνέχεια προήδρευσε ενός κυβερνητικού συμβουλίου, αφιερωμένο στην «κοινωνικοοικονομική» ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης. Στο συμβούλιο, έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέϊ Αξιόνοφ.

«Οι πολίτες της Κριμαίας αισθάνονται πως ανήκουν πλέον σε μία ισχυρή χώρα» είπε ακόμη ο Μεντβέντεφ, τονίζοντας πως ούτε ένας άνθρωπος εκεί δεν πρέπει να χάσει όσα είχε. Επίσης αναφέρθηκε στις λύσεις που εξετάζονται για την τροφοδοσία της περιοχής με ενέργεια και την υδροδότησή της.

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται να μεταβεί στην Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται η βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν έχει ακόμη επισκεφθεί την Κριμαία, μετά την ένταξή της στην ρωσική Ομοσπονδία.

The post Την μετατροπή της Κριμαίας σε ειδική οικονομική ζώνη ετοιμάζει η Ρωσία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα