Την Αθήνα θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Επίσημη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, στην Αθήνα το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόσκληση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού δείχνει την προσπάθεια που καταβάλει η Αθήνα να ισχυροποιήσει την θέση της για ελάφρυνση του ελληνικού

χρέους και για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους στην ανάγκη να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη του Φινλανδού πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της μεταστροφής των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, καθώς όχι μόνο είναι ο κ. Κατάινεν αυτός που έρχεται στην Αθήνα αποδεχόμενος την πρόσκληση να δει από κοντά τα επίπεδα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας έπειτα από ένα σκληρό πρόγραμμα, αλλά κυρίως διότι γίνεται την ώρα που μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει «ανάψει» για τα καλά η συζήτηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, που κατά την Eurostat δεν μπορεί να βεβαιωθεί πριν το τέλος Απριλίου του 2014.

Ο φιλελεύθερος Κατάινεν, ηγέτης του φιλανδικού Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, είναι πρωθυπουργός της Φινλανδίας από τον Ιούνιο του 2011. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο «σκληρός» Γίρκι Κατάινεν έχει κατά καιρούς πάρει θέσεις περί ανάγκης επιβολής στην Ελλάδα σκληρών νέων όρων.

The post Την Αθήνα θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα