Τιμή ρεκόρ για το «ροζ αστέρι»

Το αστρονομικό ποσό των 83 εκατομμυρίων δολαρίων «χτύπησε» στην δημοπρασία από το οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, την Τετάρτη στην Γενεύη, το «Ροζ Αστέρι», το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι σπάνιας ομορφιάς.

Το «Ροζ Αστέρι» υπολογίζεται στα 59,60 καράτια και εξορύχτηκε στην Νότιο Αφρική το 1999 σε εξόρυξη διαμαντιών της De Beers, ενώ η επεξεργασία του διήρκεσε παραπάνω από 2 χρόνια πριν εκτεθεί σε έκθεση του Μονακό το 2003.

Αρχικά η ονομασία του ήταν «Το Ροζ του Στάινμετζ» και πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2007 για άγνωστο ποσό, ενώ στη συνέχεια του δόθηκε η σημερινή του ονομασία.

Η δημοπρασία για το «Ροζ Αστέρι» κράτησε μόλις πέντε λεπτά, ενώ ο αγοραστής στη αίθουσα δημοπρασιών δήλωσε πως εκπροσωπεί κάποιον που δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του.

Η τιμή εκκίνησης του διαμαντιού ήταν τα 48 εκατ. δολάρια, ενώ μόλις κατοχυρώθηκε ο νικητής, οι περίπου 150 άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην αίθουσα ξέσπασαν αυθόρμητα σε χειροκροτήματα και ταυτόχρονα στην αίθουσα άρχισε να παίζει η μουσική επένδυσης της ταινίας «Ροζ Πάνθηρας».

The post Τιμή ρεκόρ για το «ροζ αστέρι» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα