«Διακυβεύεται το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς»

Νωρίτερα θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων όπως επισημαίνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ταυτόχρονα πως οπουδήποτε ρύθμιση του θέματος σε αυτή τη χρονική περίοδο απλά θα μεταθέσουν το πρόβλημα στο μέλλον.

Παράλληλα προτάσσουν τον προβληματισμό τους ότι το οξύ πρόβλημα της ανεργίας μεταξύ των νέων της Ευρώπης ενέχει σοβαρούς κινδύνους για απαξίωση της πολιτικής, ενδεχόμενο ξέσπασμα κοινωνικής βίας , αλλά και πιθανή αξιοποίησή του από ακροδεξιά κόμματα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται μάλιστα και η εβδομαδιαία εφημερίδα Dei

Zeit, η οποία κάνει λόγο σε δημοσίευμά της για «καθυστερημένη μάχη της Ευρώπης ενάντια στην ανεργία των νέων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι νέοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τη σημερινή Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζει ότι η όξυνση της κρίσης αυξάνει τα ποσοστά των λαϊκιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, κάνοντας αναφορά στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Ενώ αναφέρει, «Η ανεργία των νέων δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει έτσι απλά. Εξαρτάται και από τη γενικότερη κατάσταση στο πεδίο της απασχόλησης. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία απλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αρκετές θέσεις απασχόλησης, ούτε για νέους ούτε για μεγαλύτερους ηλικιακά ζητούντες εργασία».

Με τη σειρά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέρει πως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «επέδειξαν αρμονία, ωστόσο στην ουσία δεν υπήρξε καμία πρόοδος».

Επικαλούμενο τις δηλώσεις Ολάντ μετά το πέρας της συνόδου, σύμφωνα με τον οποίο «διακυβεύεται το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς», το Der Spiegel σχολιάζει: «Μεγάλα λόγια, ωστόσο έλειψαν οι πράξεις».
«Ωραία λόγια για τη χαμένη γενιά» τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung και επισημαίνει: «Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ε.Ε. τονίζουν εκ νέου τις καλές τους προθέσεις στη μάχη κατά της νεανικής ανεργίας. Παρ’ όλα αυτά τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών φαίνεται να έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη ικανότητα δράσης».

The post «Διακυβεύεται το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα