Καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ για το επόμενο 24ωρο, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν την Πέμπτη, το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη

και σταδιακά το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά ο καιρός:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 15 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 18 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 13 έως 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Επίσης, οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο νότιο Ιόνιο ασθενείς.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές, αναμένονται στην Αττική όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους ισχυρούς έως θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Μάλιστα, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

The post Καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπει η ΕΜΥ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα