Θα υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας

Του Θανάση Μπούρα

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ διανύει το τελευταίο, αλλά και το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου για την έξοδο από την κρίση. Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, έχει πολύ μεγάλη σημασία το έθνος να σταθεί όρθιο και να διατηρήσει την ενότητά του. Τίποτε, όμως, δεν είναι εύκολο. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε πιο κοντά στον κόσμο. Να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Η ΝΔ παίρνει το βάρος για να πάει τη χώρα στον δρόμο της ανάκαμψης

και λέει όλη την αλήθεια. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Λέμε στο εξωτερικό αυτά που λέμε και στο εσωτερικό. Λέμε αυτά που κάνουμε, αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε. Μιλάμε ευθέως για τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις αντιξοότητες, αλλά και για τις προοπτικές, τις προσδοκίες, τις δυνατότητες που ξαναγεννιούνται.
ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Αλλες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αλλοι φόροι δεν υπάρχουν. Αλλα υφεσιακά μέτρα δεν αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία. Στους μήνες που πέρασαν, με δύσκολες αποφάσεις και επώδυνα μέτρα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Κάναμε πέρα τους εκβιασμούς και τις απειλές, που ακούγονταν από πολλές πλευρές. Διασφαλίσαμε την παρουσία μας στο ευρώ. Μειώσαμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρέος και τα επιτόκια. Εξασφαλίσαμε πολύ περισσότερους πόρους απ’ όσους ανέμεναν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι. Είμαστε μόλις πριν από το ξεκίνημα για την ανάταξη και την ανάταση της οικονομίας.
ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΣΤΑ προβλήματα του κόσμου. Βάζουμε, πρώτα απ’ όλα, στο στόχαστρό μας την ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Βάζουμε στις προτεραιότητές μας την τόνωση της απασχόλησης. Παλεύουμε για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνη ελπίδα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Και αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
Η ΝΔ, ΠΑΡΑ τις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει, είναι η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου. Η μόνη συμπαγής και σταθερή δύναμη στο πολιτικό στερέωμα. Είναι δύναμη ευθύνης και προοπτικής. Είναι δύναμη εμπιστοσύνης. Η ΝΔ βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό, το συλλογικό συμφέρον. Στην πορεία για το συνέδριο, αλλά και στο ίδιο το συνέδριό μας θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα. Να ανοιχτούμε σε ολόκληρη την κοινωνία. Να αντλήσουμε ιδέες για το μέλλον, διατηρώντας, όμως, τις ρίζες μας. Περήφανοι για την ιστορία μας. Πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας κληροδότησε ο ιδρυτής του κόμματός μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε ενωμένοι γύρω από κοινούς σκοπούς και κοινά οράματα. Για να φέρουμε στον τόπο, για να φέρουμε σε όλους τους Ελληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, μια καλύτερη μέρα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Ο κ. Θανάσης Μπούρας είναι Βουλευτής Αττικής, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τέως υφυπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα