Τα βρήκαν Μητσοτάκης και Βρούτσης με την τρόικα

Σε συμφωνία κατέληξαν οι συναντήσεις των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα.

Όσον αφορά στη συνάντηση της τρόικας με τον κ. Μητσοτάκη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 το πρωί, συζητήθηκε η παράταση των 12.500 απολύσεων για το 2014, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε να προσμετρηθούν οι απολύσεις στην ΕΡΤ και όσες προκύψουν από τα ΕΑΣ. Το υπουργείο προσμετρά

και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν τα ζητήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η παράταση για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας, η προσμέτρηση στις απολύσεις των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες και των συμβασιούχων, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια «ξαφνικού θανάτου» και για άλλους μεγάλους φορείς του Δημοσίου, μετά την ΕΡΤ, λέγοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε μεσαίου και μικρού μεγέθους οργανισμούς.

Με επίτυχία ολοκλήρώθηκε επίσης η συνάντηση της τρόικας με τον κ. Βρούτση, η οποία επικεντρώθηκε στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, με τους δανειστές να κάνουν ένα βήμα πίσω στις διαπραγματεύσεις.

Ύστερα από τη συμφωνία της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις στο Δημόσιο, έγινε δεκτό και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που αφορά την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, στο νοικοκύρεμα των συντάξεων και των εφάπαξ και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Όπως υποστηρίζεται, οι αλλαγές αυτές θα αποφέρουν στα ταμεία του Δημοσίου το ποσό των 700 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο.

The post Τα βρήκαν Μητσοτάκης και Βρούτσης με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα