Τα δημοτικά ραδιόφωνα ο επόμενος στόχος της τρόικας

Με την καταγραφή όλων των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές επιχειρήσεις, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι και τα τέλη τρέχοντος Ιουλίου, το πλεονάζον προσωπικό των εργαζομένων «παίρνει σειρά» για «κινητικότητα» κι εν τέλει… απόλυση!

Οι δημοτικές επιχειρήσεις ραδιοφωνίας, ως πλήρως επιδοτούμενες από τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ, μπαίνουν πρώτες στη σειρά για οριστικό λουκέτο κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ. Το «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρμόδιος

υπουργός έχει προ πολλών ημερών επικοινωνήσει με δήμαρχο μεγάλης πόλεως που διαθέτει δημοτικό ραδιόφωνο και τον ενημέρωσε για τις σκέψεις που υπάρχουν. Ο εν λόγω δήμαρχος ενημέρωσε με τη σειρά του τον επικεφαλής της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στους εργαζόμενους και να γίνουν αλλεπάλληλες συσκέψεις για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο τραπέζι ρίχτηκε και πάλι να εφαρμοστεί ο νόμος Ρουσόπουλου που προέβλεπε την λειτουργία των Δημοτικών Ραδιοφώνων με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με πλήρη απεξάρτηση από την όποια επιχορήγηση των Δήμων.

Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης συμμόρφωση των Δήμων στις οδηγίες του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, θα έχει ως άμεση συνέπεια και την μη δυνατότητα επιπλέον επιβάρυνσης των δημοτικών προϋπολογισμών με έξοδα λειτουργίας και συντήρησης δημοτικών επιχειρήσεων «πολυτελείας», όπως αποκαλούν πολλοί τα δημοτικά ραδιόφωνα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τα ήδη υπάρχοντα ραδιόφωνα πλήρως ελλειμματικά!

Σήμερα λειτουργούν ή υπολειτουργούν, 12 δημοτικά ραδιόφωνα (4 στην Αθήνα, 3 στην Θεσσαλονίκη, 1 Λάρισα, 1 Βόλο, 1 στη Τρίπολη, 1 στα Γιάννενα, 1 στην Ξάνθη και 1 δημοτική τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη), που απασχολούν:

9,84 (Αθήνα) 200 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, εξ αυτών 90 συμβασιούχοι
Ξένιος ( Φυλή) 16 δημοσιογράφους
Κανάλι 1( Πειραιάς) 14 δημοσιογράφους
Θεσσαλονίκη 45 δημοσιογράφους
Λάρισα 3 δημοσιογράφους
Βόλος 5 δημοσιογράφους
Γιάννενα 3 δημοσιογράφους
Τρίπολη 5 δημοσιογράφους
Πρέβεζα 2 δημοσιογράφους
Ράδιο Επικοινωνία (Ν. Ηράκλειο Αττικής) 15 δημοσιογράφους

Πέραν των εξόδων για την πληρωμή των εργαζομένων υπάρχουν και έξοδα συντήρησης πομπών, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα