Τα αυτογκόλ της ΝΔ για δήμους περιφέρειες

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Προβληματισμός επικρατεί τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη Συγγρού για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στις υποψηφιότητες στις γαλάζιες υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το θέμα αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά γιατί οι λάθος χειρισμοί τόσο για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας όσο και για το Δήμο της Αθήνας κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να μεταφέρουν το παιχνίδι των εντυπώσεων από την Κουμουνδούρου

που ήταν στραμμένο λόγω Καρυπίδη και Βουδούρη στη Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις για τις επιλογές τόσο στην Κεντρική Μακεδονίας και στον δήμο της Αθήνας ελήφθησαν από το στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε δεν είναι καθόλου ότι το βάρος της επικοινωνίας του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ είχαν επενδύσει πολλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως λέει άνθρωπος που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο στο γαλάζιο στρατόπεδο «όλα είχαν ξεκινήσει ιδανικά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην βάζει υποψηφίους που έχουν σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουν μάχες». Όλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στη ΝΔ να εξισορρόπησει τις ενδεχομένως άσχημες εντυπώσεις από τις ευρωεκλογές.

«Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό» αναφέρει στο «Π» κορυφαία κομματική πηγή. Ένα από τα κρίσιμα «κλειδιά» από εδώ και πέρα είναι να κλείσει το «μέτωπο» στην Κεντρική Μακεδονία και να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα, πράγμα που κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο.

Από την άλλη, αγώνας δρόμου γίνεται για να κλείσει η υποψηφιότητα και για το Δήμο Θεσσαλονίκης με τον Σταύρο Καλαφάτη αυτή τη στιγμή να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες αλλά θα πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις που έχει εκφράσει επανειλημμένως.

«Γρίφος» για καλούς λύτες αποτελεί και η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, τις τελευταίες μέρες παίζει δυνατά το όνομα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο κ. Παχατουρίδης έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις που ενοχλούν το Μαξίμου και σύμφωνα με κύκλους του δημάρχου « δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και όλα αυτά που ακούγονται είναι ευσεβής πόθοι κάποιων».

Μεγάλο «πονοκέφαλο» προκαλεί και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη αλλά υπάρχει δυσκολία στην αποδοχή του από τη βάση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα διαπιστώνονται στη Λακωνία, στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία με πολλά κομματικά στελέχη των περιοχών να βρίσκονται στα «κάγκελα», καθώς ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου «ξυπνά» δυσάρεστες μνήμες ιδιαίτερα σε καραμανλικά στελέχη για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακυβέρνησης του.

Μεγάλος αγώνας δίνεται και στον Πειραιά όπου γίνονται προσπάθειες εξομαλύνσεις της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την ευθεία αμφισβήτηση του κ. Μιχαλολιάκου από κορυφαίους παράγοντες του μεγάλου λιμανιού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ο κ. Μιχαλολιάκος την Τρίτη βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως λένε πηγές τα σενάρια αντικατάστασής του δεν έχουν καμία βάση πραγματικότητας. Ακόμη, το όνομα που θα στηριχθεί στη Δυτική Ελλάδα φαίνεται να έχει κλειδώσει και είναι ο Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχουν την τροπή που θα ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι το βράδυ της 25ης Μαίου οι κάλπες θα αποδείξουν ότι η κυβέρνηση «αντέχει» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

The post Τα αυτογκόλ της ΝΔ για δήμους περιφέρειες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα