Ο Νικήτας στέλνει Σακελλαρίδη-Κασιδιάρη στο δεύτερο γύρο!...(σσ ο Κακλαμάνης θα ειναι στον δεύτερο γύρο...Και εκει θα πεσει πολυ γέλιο εκτος απο ντομάτα)



Αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο εις ότι αφορά την εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία μετά την «κόντρα» υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη στην, με τις ευλογίες του Μαξίμου, υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, που έχασε....

«χαλαρά» από τον Γιώργο Καμίνη το 2010, διατηρεί ισχυρό πυρήνα οπαδών στην Αθήνα, όπου και εκλέγεται
βουλευτής, επαρκή αν όχι για να κλέψει την πρωτιά από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, σίγουρα για να ακυρώσει τις όποιες πιθανότητες του τελευταίου να περάσει στο δεύτερο γύρο και εκεί να κερδίσει την εκλογή. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, η αναμέτρηση στο Δήμο Αθηναίων είναι οριακή με τρεις υποψηφιότητες αυτή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χ.Α. να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους καθιστώντας αμφίρροπη την τελική εξέλιξη και, τελικά, το ζευγάρι που θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό «χαμηλών πτήσεων» και από τους τρεις υποψηφίους, η παρουσία Κακλαμάνη μπορεί να είναι καθοριστική καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση των γαλάζιων δυνάμεων και, εν τέλει, στον αποκλεισμό των γαλάζιων υποψηφίων από το δεύτερο γύρο, αφήνοντας το Δήμο της Αθήνας να διεκδικείται από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο μίας νεοναζιστικής οργάνωσης.

Για άλλη μία φορά, το Μαξίμου φαίνεται ότι εκτίμησε λάθος, αν κανείς κρίνει από την αντίδραση Κακλαμάνη αλλά και από το γεγονός ότι πλην της ανακοίνωσης ξεκίνησε κανονικά… προεκλογική εκστρατεία. Η εικόνα του πρώην Δημάρχου δεν είναι εικόνα… απόσυρσης από την κούρσα, καίτοι είναι πολύ πρόωρο να εκτιμήσει κανείς τις εξελίξεις. Άλλωστε, ο κ. Κακλαμάνης έχει ένα πλούσιο ιστορικό «απειλών» και «δημόσιων αποστασιοποιήσεων» καθώς επίσης και «κόντρα υποψηφιοτήτων», κάθε μία από τις οποίες του προσέδιδε παρεμβατική δύναμη και ρόλους.

Την ίδια στιγμή, η υποψηφιότητα Κακλαμάνη μοιάζει να λειτουργεί ως μαγνήτης και προς δεξιόστροφες δυνάμεις εκτός Νέας Δημοκρατίας. Πλην της «Ένωσης» των Πολύδωρα και Ζώη που ήδη δημοσίως είπε ότι σκέφτεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Κακλαμάνη, αν δεν τελεσφορήσει η πρόταση για την Αλεξία Έβερτ, πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ ήθελαν και τον Πάνο Καμμένο να σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητα του Β. Καπερνάρου (σ.σ. που ήδη βάλλεται για τις φορολογικές του εκκρεμότητες) και να στηρίξει αυτήν του Νικήτα Κακλαμάνη. Σε μία τέτοια περίπτωση, η αντιπαράθεση Σπηλιωτόπουλου – Κακλαμάνη δεν θα περιοριστεί επί προσωπικού αλλά θα γίνει κατεξοχήν πολιτική καθώς έναντι του μετριοπαθούς, κεντρογενούς λόγου του Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Κακλαμάνης θα υιοθετήσει σκληρές θέσεις, όπως έπραξε και κατά το παρελθόν έναντι του κ. Γ. Καμίνη, προσεγγίζοντας την επιχειρηματολογία των ΑΝΕΛ και των Πολύδωρα – Ζώη για τα κοινωνικά και, κυρίως, τα οικονομικά θέματα. Ως αποτέλεσμα, η επίσημη υποψηφιότητα της Ν.Δ. θα μείνει όχι απλά χωρίς συμμάχους αλλά χωρίς καν συνομιλητές, αν βέβαια περάσει στο δεύτερο γύρο.

matrix24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα