Συνελήφθη ο πρόεδρος του εργαζομένων στο «Σωτηρία» για εκβιασμό και οπλοκατοχή

Στη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αττικής Σωτηρία προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας παραχώρησης για 20 έτη σε Ίδρυμα Ερευνών ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, ο συλληφθείς λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ήλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του, επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9 m, με γεμιστήρα,
-δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
-σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
-κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και
-μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Ο 45χρονος θα προσαχθεί την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

The post Συνελήφθη ο πρόεδρος του εργαζομένων στο «Σωτηρία» για εκβιασμό και οπλοκατοχή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα