Συνεχίζονται τα προβλήματα από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη

Τουλάχιστον 600 ανθρώπους «έδιωξαν» οι γερμανικές αρχές από τη Δρέσδη.

Ταυτόχρονα υψηλή στάθμη των υδάτων συνεχίζει να απειλεί μέρος της νότιας Γερμανίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας.

Το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Έλβα στην ιστορική γερμανική πόλη δεν αναμένεται να φτάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο του πριν την Πέμπτη το πρωί.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε μέρος της πόλης.

Στη δε πόλη Χάλε, στην ανατολική Γερμανία, τα ύδατα έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και τέσσερις αιώνες, καλύπτοντας τους οδικούς άξονες το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια

ώρα, εθελοντές και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ενισχύουν ανάχωμα το οποίο κινδυνεύει από το ύψος του νερού στην αυστριακή πόλη Κρεμς.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται συνολικά στις τρεις χώρες.

Φονικές πλημμύρες σε Τσεχία, Γερμανία

Επτά θάνατοι έχουν εξακριβωθεί στην Τσεχία, τρεις στη Γερμανία, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Αυστρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περιοχές της Γερμανίας δεν έχουν γνωρίσει πλημμύρες αντίστοιχου βάρους εδώ και αιώνες.

Στην Τσεχία, τα επίπεδα των υδάτων σταθεροποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Πράγα, όπου είχαν εκφραστεί φόβοι για επανάληψη των μεγάλων καταστροφών του 1997 και του 2002.

Αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες της δεκαετίας η κεντρική Ευρώπη

Τα επίπεδα των υδάτων των ποταμών της Κεντρικής Ευρώπης αυξήθηκαν απότομα μετά από μεγάλες βροχοπτώσεις οι οποίες ακολούθησαν μία ιδιαίτερα υγρή άνοιξη, η οποία δημιούργησε κορεσμένο έδαφος που αδυνατούσε να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα