Απελάθηκε Αμερικάνος κατάσκοπος από τη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα απέλασε τον Αμερικανό κινηματογραφιστή Τιμ Τρέισι, που είχε συλληφθεί στις 24 Απριλίου, κατηγορούμενος για κατασκοπία.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Μιγκέλ Ροδρίγκες, όπου ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Τιμ Τρέισι «ο οποίος συνελήφθη

ενώ επιδιδόταν σε κατασκοπία μέσα στη χώρα μας, απελάθηκε».

Η απέλαση του Τρέισι επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από τους συνηγόρους υπεράσπισής του, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο πελάτης τους βρίσκεται ήδη σε πτήση για το Μαϊάμι, τονίζοντας ότι οι Αρχές της Βενεζουέλας δεν είχαν επαρκή στοιχεία ώστε να τον καταδικάσουν.

Η σύλληψη του Αμερικανού κινηματογραφιστή έγινε λίγο μετά την οριακή νίκη του Νίκολας Μαδούρο επί του πρώην προέδρου Καπρίλες, που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και βίαια επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

Τη σύλληψή του επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο Μαδούρο, κατηγορώντας τον μεν Ουρίμπε ότι συνωμοτεί να τον δολοφονήσει και τον δε Τρέισι ότι χρηματοδότησε φοιτητικές μετεκλογικές διαδηλώσεις, με σκοπό να προκαλέσει «εμφύλιο πόλεμο» στη χώρα, και προσθέτοντας πως είναι εκπαιδευμένος κατάσκοπος.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει γελοία την κατηγορία που είχε αποδοθεί στον Τρέισι, συμπληρώνοντας πως «έχουμε δει τέτοιου είδους ρητορική να έρχεται περιστασιακά από την Βενεζουέλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα